Wino ryżowe Choya Sake Japonia 0,5l
Sake to wino ryżowe, bezbarwne lub słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych "sakazuki". Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara.
Opis
Sake to wino ryżowe, bezbarwne lub słomkowe o lekko słodkawym smaku.
Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych "sakazuki". Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara na wschodzie Japonii. Ryż poddaje się fermentacji przy użyciu drożdży Koji. Choya Sake tworzona jest ze zboża niemodyfikowanego genetycznie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.