Whisky Glenmorangie Quinta Ruban 14 YO 0,7l
Fenomenalna whisky jednej z najważniejszych szkockich marek, stworzona na fali globalnego sukcesu Glenmorangie Quinta Ruban 12 YO. Zachwyci każdego, kto miał do czynienia z wersją 12-letnią - dwa dodatkowe lata w beczkach po porto przenoszą i tak już wyśmienity trunek w zupełnie inny wymiar. W nosie intensywne aromaty płatków róży, rachatłukum, dojrzałych mandarynek i czekolady deserowej. W ustach whisky aksamitna, delikatna, soczysta, pełna czerwonych owoców leśnych, czekolady i przypraw korzennych. Niefiltrowana na zimno, butelkowana z mocą 46%.
Opis
Fenomenalna whisky jednej z najważniejszych szkockich marek, stworzona na fali globalnego sukcesu Glenmorangie Quinta Ruban 12 YO. Zachwyci każdego, kto miał do czynienia z wersją 12-letnią - dwa dodatkowe lata w beczkach po porto przenoszą i tak już wyśmienity trunek w zupełnie inny wymiar. Kolor: rubinowy. Zapach: słodki i bogaty, wyraźnie zdominowany nutami typowymi dla dojrzałego wina wzmacnianego. Czuć przede wszystkim intensywne aromaty płatków róży, rachatłukum, mandarynek i ciemnej czekolady. Smak: jak przystało na Glenmorangie, w ustach whisky jest aksamitna, delikatna i soczysta. Cztery lata w beczkach po porto nadały jej mnóstwo nut czerwonych owoców leśnych - borówek, jagód i jeżyn - które przeplatają się z niuansami czekolady i przypraw korzennych. Znajdziemy tu również akcenty czekolady z miętą, słodkiej i gorzkiej pomarańczy oraz kakao. Finisz: długi, słodki, lekko pikantny. Glenmorangie Quinta Ruban14 YO nie jest filtrowana na zimno. Butelkowana z mocą 46%.
Szczegółowe informacje
Region | Highlands |
Objętość | 0,7l |
Zawartość alkoholu | 46% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Dariusz Hemel
Dobra dobrze zbalansowana whisky. Coś dla tych którym w 12-letniej nadal brakowało słodkości, a może i mocy
Mateusz
Przepyszna whisky, aksamitna, kremowa, trochę oleista, dzięki czemu przyjemnie rozchodzi się po ustach. Aromaty czerwonych owoców są wyczuwalne dzięki finishu w beczkach po porto.