Tequila Herradura Anejo 0,7l
Tequila Herradura jest jednym z najstarszych i najbardziej szanowanych producentów tequili na świecie. Przez ponad 140 lat destylarnia Herradura, zlokalizowana w Amatitán, Jalisco, produkuje najwyższej jakości tequilę. Tequile añejo leżakują od 1 do 3 lat w beczkach dębowych przez co uzyskują charakterystyczną barwę (od żółtej do brunatnej), smak i aromat.
Opis
Tequila Herradura jest jednym z najstarszych i najbardziej szanowanych producentów tequili na świecie. Przez ponad 140 lat destylarnia Herradura, zlokalizowana w Amatitán, Jalisco, produkuje najwyższej jakości tequilę.
Tequile añejo leżakują od 1 do 3 lat w beczkach dębowych przez co uzyskują charakterystyczną barwę (od żółtej do brunatnej), smak i aromat.
Historia Tequila Herradura sięga 1870 roku, kiedy jej założyciel, Feliciano Romo, zwiedził przedgórze Sierra Madre szukając miejsca dla nowej destylarni tequili. Zauważył wówczas połyskujący obiekt w pobliżu Tequila Mountain i stwierdził, że to błyszczy zgubiona końska podkowa. Uznał, że wróży ona powodzenie i zbudował swoją destylarnię w miejscu znalezienia podkowy. Swoja tequilę nazwał Herradura – co po hiszpańsku znaczy “podkowa”, zaś destylarnię – Casa Herradura. Ponad sto lat później Herradura, produkowana w 100% z agawy, nadal jest wiodącą marką ultra-premium w Meksyku.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Meksyk |
vol. | 40% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.