Sake Gekkeikan Traditional 0,75l
Historia sake Gekkeikan sięga 1637 roku, kiedy to Jiemon Okura założył swoją pierwszą wytwórnie sake w słynącym ze źródeł nieskazitelnie czystej wody - Fushimi. Wytwórnia powoli rozrastała się i zyskiwała nowych zwolenników, czego zwieńczeniem było okrzyknięcie jej w 1953 roku najpopularniejszą marką Japonii. W odpowiedzi na potrzeby rynku przeszło 20 lat temu została utworzona filia w USA, której misją po dziś dzień jest zadowolenie koneserów sake.
Gekkeikan (tł. wieniec laurowy) to flagowa sake nie tylko w USA ale i na świecie! Zachwyca ziołowym bukietem z lekkim ziemistym posmakiem, a delikatną kwasowość idealnie podkreślają nuty grapefruita.
Sake można podawać zarówno na ciepło jak i po schłodzeniu, Doskonale komponuje się z daniami kuchni japońskiej; owocami morza, tempurą, a także z potrawami ze świeżych, zielonych warzyw.
Opis
Historia sake Gekkeikan sięga 1637 roku, kiedy to Jiemon Okura założył swoją pierwszą wytwórnie sake w słynącym ze źródeł nieskazitelnie czystej wody - Fushimi. Wytwórnia powoli rozrastała się i zyskiwała nowych zwolenników, czego zwieńczeniem było okrzyknięcie jej w 1953 roku najpopularniejszą marką Japonii. W odpowiedzi na potrzeby rynku przeszło 20 lat temu została utworzona filia w USA, której misją po dziś dzień jest zadowolenie koneserów sake.
Gekkeikan (tł. wieniec laurowy) to flagowa sake nie tylko w USA ale i na świecie! Zachwyca ziołowym bukietem z lekkim ziemistym posmakiem, a delikatną kwasowość idealnie podkreślają nuty grapefruita.
Sake można podawać zarówno na ciepło jak i po schłodzeniu, Doskonale komponuje się z daniami kuchni japońskiej; owocami morza, tempurą, a także z potrawami ze świeżych, zielonych warzyw.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.