Kawa Ragazza Francesca
Autorska klasyczna mieszanka kolumbijskiej arabiki z wietnamską robustą. Ziarna wypalane są w niewielkiej palarni rzemieślniczej, która działa na warszawskim Starym Mokotowie.Typowa kawa w stylu północnowłoskim
Opis
Bardzo klasyczna mieszanka kolumbijskiej arabiki z wietnamską robustą. Ziarna wypalane są w niewielkiej palarni rzemieślniczej, która działa na warszawskim Starym Mokotowie. W bukiecie aromatycznym dominują nuty czekolady deserowej, karmelu i kakao, ale nie brak również pikanterii à la pieprz cayenne oraz nut prażonych orzechów laskowych. Konsystencja naparu jest pełna, barwa bardzo ciemna, nieprzejrzysta, crema aksamitna i gęsta. Kawa pozostawia harmonijny, lekko goryczkowy posmak, łączący w sobie akcenty korzenne i czekoladowe.
Francesca to to typowa kawa w stylu północnowłoskim: ciemna (ale nieprzepalona) i mocna, bogata z wyczuwalną goryczką (ale nie cierpka). Idealna do kawiarki, ekspresu i prasy francuskiej, może być parzona również w aeropressie - najlepiej z nakładką Prismo. (Uwaga: na życzenie ziarna mogą zostać zmielone - prosimy o wskazanie pożądanego sposobu mielenia przy wyborze wariantu (drobno - do zalewania, po turecku; uniwersalnie - do kawiarki, ekspresu, aeropressu; grubo - do french pressu, chemexu, dripa).
Kupując kilogram zyskujesz 25% rabatu! Kup więcej i rozkoszuj się smakiem doskonałej kawy!
Szczegółowe informacje
Rodzaj palenia kawy | ciemne |
Rodzaj | 70% arabica, 30% robusta |
Moc | wysoka |
Kwasowość | niska |
Aromat | czekoladowo-karmelowy |
Smak | czekoladowo-pikantny, goryczkowy |
Body | bogate |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.