Gin Ki No Bi Kyoto Dry 45,7% 0,7l
Jedyny w swoim rodzaju gin. Powstaje w destylarni rzemieślniczej z typowo japońskich roślin, takich jak yuzu, cyprysik japoński, bambus, gyokuro, pachnotka, kinome i sanshō. Wyróżnia się nie tylko kompozycją, ale i techniką wyrobu, która pochodzi sprzed ery przemysłowej. Kto zna zapach lasu bambusowego skąpanego we mgle, odnajdzie go w Ki No Bi bez wysiłku; świeże nuty yuzu, ciepłe niuanse jałowca, pikantny imbir i aromat sanshō łączą się w harmonijny i egzotyczny bukiet, który choć raz w życiu warto poczuć i spróbować.
Opis
Jedyny w swoim rodzaju gin, pierwszy produkowany w Kyoto. Powstaje w destylarni rzemieślniczej z typowo japońskich roślin. Należą do nich m.in. owoce yuzu (zbierane na północ od Kyoto), owoce cyprysika japońskiego, bambus, liście gyokuro z regionu Uji, a także pieprz sanshō. Wyróżnia się bardzo starą techniką wyrobu, która pochodzi sprzed ery przemysłowej. Poszczególne grupy roślin destylowane są osobno: z cytrusów, herbaty, ziół, przypraw i kwiatów powstają poszczególne alkohole, które dopiero na kolejnym etapie łączy się ze sobą, nadając całości właściwy smak i charakter. Kto zna zapach lasu bambusowego skąpanego we mgle, odnajdzie go w Ki No Bi bez wysiłku; świeże nuty yuzu, ciepłe niuanse jałowca, pikantny imbir i aromat sanshō łączą się we wspaniały, harmonijny i egzotyczny bukiet, który choć raz w życiu warto poczuć i spróbować.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 45,7% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.