Bourbon PennyPacker 0,7l
Bourbon aż ociekający amerykańskością, ale najpopularniejszy na rynkach europejskich - zwłaszcza w Niemczech. Istnieje od lat 60. XX wieku, pochodzi zaś z gorzelni Bardstown w stanie Kentucky. Zacier składa się w 71% z kukurydzy, resztę stanowi mieszanka żyta i słodu jęczmiennego. Aromat słodki, waniliowo-karmelowy z niuansami pieprzu i jabłka; w tle świeże ciasto maślane. W ustach trunek jest gładki, łagodny i słodki, dominują nuty jabłek i toffi. Dopiero na drugim planie akcenty migdałów, suszonej moreli i dębu, a także żyta i chlebowej skórki. Najlepiej smakuje na kostkach lodu i w drinkach.
Opis
Bourbon aż ociekający amerykańskością, ale najpopularniejszy na rynkach europejskich - zwłaszcza w Niemczech. Istnieje od lat 60. XX wieku i od początku przyjął się świetnie jako towar eksportowy, pochodzi zaś z gorzelni Bardstown w stanie Kentucky. Zacier składa się w 71% z kukurydzy (ponad 20% więcej niż wymaga prawo), resztę stanowi mieszanka żyta i słodu jęczmiennego. Destylat dojrzewa 3 lata w nowych, dębowych beczkach, po czym jest rozcieńczany do standardowych 40% zawartości alkoholu i butelkowany.
Kolor: złoto-bursztynowy. Zapach: słodki, waniliowo-karmelowy z niuansami pieprzu i jabłka; w tle świeże ciasto maślane. Smak: gładki, łagodny i słodki, dominują nuty jabłek i toffi, dopiero na drugim planie akcenty migdałów, suszonej moreli i dębu, a także żyta i chlebowej skórki. Finisz: długi i rozgrzewający z odrobiną dymu.
Najlepiej smakuje na kostkach lodu i w drinkach.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | USA |
vol. | 40% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.