Bezpieczeństwo i cookies

Polityka bezpieczeństwa i prywatności

Polityka prywatności
1.   Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest firma 7Niebo Maciej Merski z siedzibą ul. Bruna 9 lok. U5,02-594 Warszawa, NIP: 118 160 05 42. Dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:
·      w związku z koniecznością realizacji umowy sprzedaży na podstawie zamówienia złożonego w Sklepie przez Użytkownika,
·      w związku z zapisaniem się na newsletter (subskrybcję) Sklepu (na co Użytkownik wyraża zgodę poprzez odznaczenie stosownego checkboxu lub poprzez dodanie swojego adresu e-mail, a następnie po potwierdzeniu faktu rejestracji, zgodnie z instrukcją przekazaną w wysłanym do niego pierwszym mailu, co będzie tożsame z wyrażeniem zgody na przetwarzanie adresu e-mail w opisanym celu),
·      w związku z obsługą reklamacji i zwrotów wynikających z zawartej umowy sprzedaży,
·      w związku z wykorzystaniem danych osobowych w celach marketingowych, w tym otrzymywania informacji handlowych na adres e-mail (pod warunkiem wyrażenia zgody przez Użytkownika poprzez odznaczenie stosownego checkboxu w formularzu rejestracyjnym/zakupów)
·      w związku z rejestracją konta Użytkownika,
·      w związku z zamieszczaniem przez Użytkowników komentarzy pod produktami znajdującymi się w ofercie Sklepu,
·      w związku z korespondencją mailową,
·      dla potrzeb technicznych i statystyk Sklepu.
2.   Każdy Użytkownik ma możliwość wglądu i aktualizacji danych dotyczących jego osoby. Uprawnienie to Użytkownik może zrealizować samodzielnie poprzez dokonanie stosownych zmian na swoim koncie bądź zgłosić do Sklepu za pośrednictwem e-maila wysłanego na adres: biuro@smaczajama.pl, przy czym prośba taka musi być wysłana z adresu e-mail podanego podczas rejestracji lub podanego przy realizacji zamówienia. Podanie danych ma charakter dobrowolny, choć jest to niezbędne, by mogły zostać zrealizowane cele wskazane w pkt. 1 niniejszej Polityki prywatności.
3.   Sprzedawca zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych Użytkowników, gdyż stosuje środki ochrony fizycznej, organizacyjnej oraz sprzętowej niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa przetwarzanych danych osobowych w ramach Sklepu.
4.   Sprzedawca oświadcza, że spełnia wszelkie wymogi ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
5.   Sprzedawca jest uprawniony do ujawnienia danych osobowych przez siebie administrowanych jedynie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w przypadkach określonych w Regulaminie i w Polityce prywatności oraz wynikających z obowiązującego stanu prawnego.
6.   Informacje zawarte w logach dostępowych mogą zawierać różne dane np. adres IP. Sprzedawca wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych. Sprzedawca zastrzega sobie możliwość udostępniania danych, o których tu mowa, do podmiotów uprawnionych na podstawie przepisów szczególnych (np. organom ścigania).
Polityka plików cookies
Informujemy, że nasz serwis chcąc dopełnić nałożony obowiązek wynikający z nowelizacji przepisów ustawy prawo telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004 r. uprzejmie informuje o wprowadzonej polityce plików cookies. Wykorzystujemy „cookies”, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Użytkownika, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu, w szczególności procesu autoryzacji. Za pomocą plików „cookies” nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe. Pliki „cookies” wykorzystywane są do uproszczenia lub umorzenia danej operacji w tym między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Użytkownika, lepszego dopasowania serwisu do jego potrzeb, tworzenia statystyk oglądalności. Mogą je też stosować nasi reklamodawcy, firmy współpracujące z serwisem czy dostawcy aplikacji multimedialnych. Warunkiem działania „cookies” jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz ich nieusuwanie. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu SmaczaJama.pl - 7Niebo Maciej Merski z siedzibą ul. Bruna 9 lok. U5, 02-594 Warszawa.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b)      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
c)       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a)      „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
b)      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
c)       „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
d)      „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
e)      „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.



Bezpieczeństwo płatności
Wszelkie płatności dokonywane w naszym sklepie, przekazywane są do realizacji wyspecjalizowanym instytucjom finansowym.
 
Oczywiście możecie Państwo osobiście wykonać przelew ze swojego banku,  zapłacić przy odbiorze, bądź w naszym lokalu w Warszawie w przypadku odbioru osobistego (gotówką lub kartą).


 DotPay
- Szybkie przelewy, płatności kartami

Płatności kartami smacza jamaDane dotyczące Twojej karty płatniczej podajesz tylko w serwisie Dotpay, który zajmuje się autoryzacją transakcji. W ten sposób transakcja odbywa się bezpośrednio między Klientem a firmą DotPay.pl. Nikt inny, również nasz sklep, nie ma do nich dostępu. Dzięki certyfikowanemu i szyfrowanemu (SSL) połączeniu z serwerem Polcard S.A. dane dotyczące karty płatniczej lub kredytowej są bezpieczne.


Płatności dotpay smacza jamaSerwis DotPay istnieje na polskim rynku od 2001 roku i jest w czołówce firm obsługujących finansowe transakcje online.

Autoryzacji transakcji online za pośrednictwem kart płatniczych dokonuje renomowana firma Polcard S.A. - największe centrum tego typu w Polsce. DotPay.pl posiada wszelkie wymagane certyfikaty oraz zabezpieczenia, dające osobie dokonującej płatności najwyższy możliwy poziom bezpieczeństwa i gwarancji dotyczącej prawidłowości obsługi płatności.


DANE OSOBOWE

Dane osobowe zbierana przez sklep służą do sprawnej komunikacji z klientem, a w szczególności do realizacji zamówienia.
Klient w każdym, momencie może je zmienić poprzez link "Twoje konto", bądź zażądać ich usunięcia z bazy.
Zgromadzone informacje nigdy nie będą przekazane podmiotom trzecim, znajdują się na serwerach wiodącego providera usług internetowych w Polsce (firmy home.pl). Wykorzystywane są zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.09.1997 (Dz. u. nr 133 poz. 883).

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl